Ainas Februargryte

Februargryte

Februargryte

Noe å varme seg på for oss «søringer» som denne vinteren skal snø inne i hulene våre. Telenor kan godt snu Nordkapp riktige veien nå og sørge for at all snøen havner tilbake der den hører hjemme.

Denne gryten kan du bruke omså kjøttdeig av kylling eller svin, du kan kutte opp koteletter og koke kraft på bein og sener, sammen med kjøtt og grønnsaksbuljong uten store problemer!

Slik gjør du:

Del kjøttet opp i passe biter, hiv det over i ei gryte-uansett hvilken, hell olje over og salt/pepper etter egen smak.
Brun kjøttet- eller få det til å bytte farge. Hakk opp en løk og en purre- igjen etter størrelse du selv ønsker. Ha dette over i gryta sammen med kjøttet. La det surre en liten stund, til løken begynner å mykne. Ha så i 3 ss med tomatpurè og en boks med finhakkede hermetiske tomater! La dette få putre litt. Her kan du velge- men jeg har i ei spiseskje med sukker- for å nøytralisere den «syrlige» smaken tomaten kan gi-særlig tomatpureen. Så heller jeg over 1 liter med buljong-dvs to terninger kjøttbuljong og to terninger grønnsaksbuljong i en liter vann! Ja, den skal være litt sterk!!

La dette få ett oppkok…Så ha i 6 gulerøtter- eller flere, og 4-6 poteter i «normal» størrelse- selvfølgelig skåret i «terninger!»
Og nå kommer det morsomme: En «dæsj» chili, en «dæsj» fingersalt/grillkrydder, en klype fersk basilikum-hakkes, litt tørket basilikum, en dæsj «ingefærpulver» eller fersk ingefær hakket-men OBS- den er sterk altså!!! Og så en «dæsj» karri- gjerne indisk eller afrikansk. De har mer «oompf» over seg!
Så en til to bokser matfløte…Det gir dette litt «fylde»…Jeg har også litt potetmospulver i- Felix mos fra nabolandet:) Og litt sukkerkulør for å få den brunere- ikke rosa:) ler…Mannfolk spiser ikke rosa mat!!

Til slutt, en neve brokkoli og en neve blomkål…eller en hel av hver, men kanskje ikke så stor…La dette putre under lokk en halv times tid…

Til sammen tar dette ca en time å lage…ikke særlig mer…

Jeg valgte filet av okse, kjøpt i Sverige…frossen…så det var en utfordring…men Fyyy så mørt og godt det ble…takket være chilien og karrien tror jeg! De har skremt den mør:)

Server med potetmos, eller ris
Salat
Brød…hva du vil…Nan brød er også digg:)

Velbekomme:)

Aina

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: