Eclair kake

Bilde

Jeg fikk spørsmål om å finne en oppskrift på denne kaken på norsk. Ikke så lett…Men fant endel oppskrifter på engelsk, og har forsøkt å oversette.
I kaken skal det være noe som heter Graham Crackers, kjeks- og erstatningene her i Norge for den, aner jeg ikke hva er- kan sikkert bruke Digestive kjeksene, men jeg vil ha den mest mulig «original»..Så jeg fant oppskriften på kjeksene! Så denne kaka blir omtrent så hjemmelagd som man kan få den til å være:

Graham Crackers:

  • 300 g hvetemel
  • 300 g grov sammalt hvete
  • 70 g sukker
  • 4 ts hornsalt
  • 200 g smør
  • 3 dl melk

Bland det tørre først, tilsett så melk og smeltet smør. Arbeid lett sammen, sett i kjøleskapet i ca 20 minutter. Kjevle ut deigen, del opp i små kjeks, steik i ovn på 190°C i 10-15 minutter. Avkjøl.

Du trenger også noe som heter «Cool Whip», og her er oppskrift på noe som kan erstatte den- for den selges ikke i Norge-antakelig grunnet e-stoffer etc:

Cool Whip / Stabilisert krem

1 ts  gelatin uten smak/farge
4 ts kaldt vann
2,5 – 3 dl veldig kald kremfløte
0,7 – 1 dl  melis
1/2 ts vaniljeskstrakt eller 1 ts vaniljesukker

Ønsker du den enda litt fastere kan du smelte to Marshmallows i mikrobølge ovn og blande forsiktig inn i den ferdige piskede kremen.

Denne oppskriften gir ca 5 dl krem

  1. Løs opp Gelatin i vann over svak varme
  2. Rør om til den er tyknet, ca 3 min.
  3. Ta den vekk fra varmen og avkjøl
  4. Pisk kremfløte, vanilje og melis til samtidig som du sakte heller i gelatin blandingen.
  5. Pisk godt på høy hastighet til kremen er passe stiv.

Så trenger du French Vanilla pudding- fra Jell-O merket…du kan bruke Freia Vaniljekrem! Men Jell-O får man kjøpt i Norge, og du får kjøpt den i Sverige når du er på Harry-Handel:) ler
Vaniljekremen som er ferdig- skal blandes med cool whipen…

Den skal bli fluffy!!!

Så sjokoladen!!!

Bakekakao eller drikkekakao 3-4 ss

1-2 cups med melis det vil si 2,3 dl eller ca 4,6 dl, eller du måler opp 5 dl og har i til du tror det er nok:) 
(1 cup = 2,37 dl )

3 Tablespoons med varm melk- det vil si-1 tablespoon = 14,7 ml
Og jeg står ikke å måler opp milliliter, så jeg bruker vanlig spiseskje!
Miks dette sammen til en blank og fin krem!

Så kommer det morsomme:
Finn et kakefat! Sett ei kakeform-ei smurt ei-oppå fatet
Ha kjeks i bunnen, så vaniljekremen, så litt sjokolade…

Lag på lag så høy som du vil ha den, men ha mest sjokolade på toppen. Og la den renne!

La kaken stå kaldt i minst 8 timer for at den skal feste seg! Så dette er en bakeførdagen-kake!

Og pynt den med friske jordbær, blåbær etc og dryss omså litt melis over:)

Håper den vil smake!

Jeg skal bake den til 17 mai:)

Klem fra meg:)

Bilde

Advertisements

2 thoughts on “Eclair kake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: