Ainas franske biffer med tilbehør-Blomkålpurè, Fløtegratinerte poteter og Bernaise

Bilde

Biffkjøtt
Tine meierismør
Sitronpepper
Kryddersalt(Grillkrydder funker fint)

Snitt opp biffen slik at den blir ei passelig lang strimle slik at du kan smøre Tine smøret på breisiden av strimlene. Krydre oppå smøret. Rull sammen til en slags biffrose. Surr bacon rundt på utsiden. Bilde
Bilde
BildeBilde
Når dette er gjort med det antallet biffer du skal ha, brun dem godt å begge sider, hiv dem inn i stekeovnen på 200 grader nest nederste rille i 10 minutter eller mer. Det er opp til deg.

la dem hvile!

Fløtegratinerte poteter: Bilde
20 passe store poteter
Skrell dem og kok dem nesten igjennom
Smør ei ildfast form
Hakk potetene oppi, ha i hvitløk, sjalottløk, salt og pepper, jeg pleier ha krydderost og urteost i av og til…
Hell over to-tre pakker fløte
sett midt i stekeovnen, 200 grader og stek til fløten tykner. Hvis den begynner å bli brun, slå ned på varmen. 
Ha på ost på toppen de siste minuttene og stek osten gylden.

BERNAISE:BildeBilde
1 sjalottløk
1 ts estragon(tørket eller fersk-ditt valg, men finhakket)
2-3 ss hvitvinseddik
2-3 ss Vann
150 gr Tine meierismør
3-4 eggeplommer (4 hvis de er små)

Fres opp løken i en kasserolle på middels varme med ca 1 ss av smøret, ha så i vannet og eddiken og la det redusere til ca halvparten av væsken. 
Pisk eggene godt
Bland løkblandingen inn i egget, pisk over vannbad. Det må ikke koke, da kan det skille seg.
Ha i en buljongterning(grønnsaksbuljong- knust til pulver)
Bruk en boks fløte- ikke hele boksen, men hell i litt, rør godt, og smak til. Hvis den skiller seg, hell kaldt vann i, tynn tynn stråle, og rør godt til sausen blir blank

BlomkålPurè
1 Blomkål
Melk
Smør
Salt og pepper

Grønnsaksbuljong hvis du ønsker
Bilde
Kok opp blomkålen i melk til den blir myk
Ha blomkålen i en kasserolle og hell melk over slik at det dekker blomkålen. 
Sil av melken i en egen bolle
Ha i buljong i melken, pisk den
Mos blomkålen sammen med smør i en egen gryte- jeg bruker bare smør på øyemål, jeg liker smørsmaken, så jeg har i ett par gode «dæsjer»…
Når dette er most godt sammen, ha i litt og litt av melken, slik at pureen blir silkemyk og glatt, men ikke for rennende- den skal ha litt tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper

Ønsker du andre kokte grønnsaker, er det helt ok. Brokkoli, stekte champignoner, fennikel, gulerøtter, paprika, løk- er kjempegodt reisefølge til biff. Ostegratinerte tomatskiver er knallgodt…

VELBEKOMME:)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: