Skagensalat ala Aina

Bilde

1 boks Creme Fraiche
1 pk majones
1 stor boks reker i lake
2 stk bokser med krepsehaler i lake
200 gr asparges/aspargesbønner
1 rødløk
1 bunt vårløk
Fersk dill- ca 1 «potte»
2 fedd hvitløk
1/2 dl sitronsaft
1 ss dijon sennep
1 ss Thai sweet chili
1 ss Sukker
Nymalt sort pepper og nymalt havsalt- smak til

Kok opp vann, ha i Aspargesbønnene(Jeg brekker av begge endene og knekker dem av på midten) og/eller vanlig asparges
Du kan ha begge deler eller bare en av delene. Jeg bruker ikke «hodene» på aspargesene. Kun midten. Kokes møre.Bilde

Hakk opp all løken. Bland. ha så i sitronsaften. La det trekke godt inn. Hvis du ikke vil ha en rennende salat, kan du sile av overflødig saft etter at den har fått trukket i løken en stund.
BildeBilde
Ha i dill og ha i sukkeret. Bland godt sammen og la det stå å godgjøre seg.

Lag dressingen! Bland sammen Creme fraiche, majones, chilisausen og sennepen. Ha i salt og pepper.Bilde
BildeBilde

La dressingen få sette seg litt.
Bland så sammen løken med rekene og krepsehalene.
Bilde

Bland sammen med dressingen.Bilde

Serveres med rugbrød eller ferskbakte Scones. (Sconsene kommer i neste omgang)

Bilde

Jeg har tilført- som pynt- ekstra dill og Sort Lodderogn. Du kan ha lys rogn også. Det er itillegg NYDELIG med røyka laks ved siden av.

 

VELBEKOMME 🙂

 

Og GOD PÅSKE!

Aina

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: