Mine Hjemmelagde Hamburgerbrød og Hamburgere.

Jeg leste nettopp Jamie Olivers varsel om McDonalds burgere…noe jeg tenker gjelder BurgerKing og andre «sjapper» i tillegg. Hvordan lage en burger som er «sunn» men likevel god? Og hvorfor skal alt være så forbaska sunt hele tiden? Jo, fordi vi eksponeres for stoffer i maten vi ikke ante at vi spiste, fordi vi stoler på at de rike pengefolka vet hva de gjør…De blir rike- lommebøkene dems blir like fete innvendig som vi blir!  

Så, da tar jeg trinn for trinn…Pommes frites elsker jeg…og Chilicheddarbomber:) Chilicheese nuggets i frityren. Å lordieLORD ! Noen synder må man ha…bare det ikke blir for ofte:) hehe…10150784_1480578408825432_5491253172775856506_n 10313858_1480577848825488_7835499202075854487_n

HAMBURGERBRØD:

3 dl vann
25 gr pizzagjær
1 ss friskere bakst
1 ss luftigere bakst
1 ts salt
1 ss Rapsolje
2 dl speltmel
2 dl Rug/grov mel
4 dl hvetemel
2 ss lettmelk (laktosefri om ønsket) til pensling

Rør ut gjæren i lunket vann. Tilsett Olje og salt og så mel-litt etter litt.
Elt i 5-10 minutter i kjøkkenmaskin, til deigen er smidig
Hev under plast i 30 minutter. Bak ut med hvetemel( bare litt hv.mel)
Rull til pølse, del opp i passe «boller», bak ut, klem litt ned slik at de får burgerbrødform, rute dem opp(estetikk)
Du kan ha sesamfrø på om du vil. 
Stek i ovnen på 200 grader midt i ovnen i ca 15-20 minutter. Følg med slik at de ikke blir brente.

Man kan bytte ut melet med glutenfritt, saltet med seltin og oljen med hva som helst annet av olje.
Laktosefri melk…
Og rett og slett kose seg:)

MINE HAMBURGERE:10299103_1480578182158788_8476680713204194774_n10292130_1480577878825485_491319762443228717_n

Jeg ville ha en burger som «fyller» mer.
Så jeg har brukt:
Spinat(godt faktisk)
Fersk champignon
Erter
Mais
Små biter av gulerot
(Amerikansk grønnsaksblanding)
Olje
Salt og pepper
450 gr grov kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe
Tacomix Krydder i pakker eller Mexicansk pizzafyll i pulverform fra Toro

Rør dette inn i kjøttdeigen, men ikke rør for  mye, for deigen skal ikke bli seig.

Forme som flate, fine burgere, steik på sterk varme 3-4 minutter på hver side

Salat velger du selv.

Tomat, Isberg, løk og paprika

Dressing:1001982_1480578028825470_6492993257150867268_n
Rømme
Majones
Grov Sennep(glass sennep)
Ketchup
Cottage cheese
Finhakket purreløk
 Dill
Basilkum
Ingefær
En dæsj olje
Rajah Chilipulver og hvitløkspulver(jeg kjøper i asiatiske butikker)
Grovsalt og pepper fra kvern

En dæsj av hver. Smak deg frem:)10168034_1480577892158817_1980565006630919194_n 10155462_1480577695492170_5051253735572514640_n10247394_1480577832158823_8565118005062672848_n

Server med Pommes frites og Chilicheesenuggets.

Dette kjøper jeg ferdig! Som sagt, litt syndefull er jeg:)

Bilder kommer av det ferdige resultatet etterhvert:)

VELBEKOMME

Aina

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: